Bine ai venit!

Sunt Patricia Rusu și de-a lungul anilor am ajutat mii de oameni să preia controlul asupra sănătății lor, să își construiască o viață pe care să o iubească, în care hrana, corpul, mintea și sufletul sunt în armonie.

Programele mele și ședintele de consiliere le-au oferit spațiul, instrumentele și susținerea de care au avut nevoie pentru a se cunoaște mai bine și pentru a face schimbări corecte și care să dureze o viață. În această călătorie transformatoare, pierderea kilogramelor, acolo unde a fost necesară, a venit ca o consecință naturală și lipsită de stres, fără diete sau alte formule magice de slăbit.

La fel cum am fost pentru ei, pot fi și pentru tine un partener de cursă lungă, care înțelege provocările cu care te confrunți din punct de vedere alimentar și al sănătății, în acest tumult al vieții în care de multe ori nu reușești să te prioritizezi sau să găsești soluții sustenabile.

Îți mărturisesc faptul că am fost și eu în punctul în care ești tu astăzi.

Cu ani în urmă mă puteai găsi mereu la birou, muncind până seara într-o companiei mare, obosită, fără a mânca sănătos și fără a fi deloc preocupată de ceea ce înseamnă un stil de viață echilibrat, de mesajele pe care corpul meu mi le transmitea, fără a înțelege motivele pentru care eram atât de des lipsită de energie și fără a pune la îndoială obiceiurile pe care le aveam inclusiv din punct de vedere alimentar.

Apoi am rămas însărcinată, ce bucurie și împlinire. Însă la scurt timp după ce am primit această veste minunată am primit-o și pe cea care anunța pentru omul sufletului meu un diagnostic greu de înțeles și de cuprins în acel moment. Iar în anii care au urmat, în calitate de proaspătă mamă și de parteneră pe un drum al vindecării care atunci nu ne era cunoscut, am văzut prăbușindu-se propria mea sănătate și vitalitate, din cauza presiunii, a responsabilităților multiplicate și a tuturor momentelor în care am uitat de mine sau m-am pus la coadă pe lista priorităților.

M-am luptat fără să știu cu mâncatul pe fond emoțional și de stres, ceea ce m-a blocat într-un cerc vicios al infecțiilor cu candida, al cistitelor repetitive, al îmbuibării cu antibiotice, al acneeii adulte, al constipației și nu numai.

Îți sună cunoscut, nu-i așa?

Scriind toate acestea, sunt totuși recunoscătoare căci aceste experiențe fiziologice, psihologice și emoționale care atunci m-au zguduit, au deschis în același timp drumul unui amplu proces de autocunoaștere, care m-a adus astăzi aici, în fața ta, în calitate de nutriționist, coach, terapeut, antreprenor, avocat al medicinei integrative și holistice, dar mai ales în calitate de OM.

Datorită lor am descoperit filosofia nutriției regenerative, dătătoare de viață și durabile, bazată pe obiceiuri sustenabile. Datorită lor am găsit deschiderea spirituală și mi-am construit viața armonioasă pe care o trăiesc acum. M-am vindecat, am luat cu mine lecțiile valoroase învățate și apoi le-am dat mai departe, familiei mele și familiei mele extinse, tuturor clienților cu care am lucrat. Ți le ofer și ție.

Acum nu mă mai găsești de dimineața până seara pe scaun în fața laptopului, ci sunt și prin bucătărie, inventând rețete ori pregătind bunătăți pentru cei dragi, sau sorbind un matcha latte și visând la modalități prin care pot ajuta și alți oameni, ca tine, să creeze relații împuternicitoare cu mâncarea și cu ei înșiși.

Ba mai mult, în ultimii ani, pasiunea mea pentru hrană sănătoasă și gastronomie în general, m-a adus în fața camerelor de filmat în emisiuni TV, în calitate de gazdă („Gustos și sănătos”, Prima TV, alături de chef Horia Simon, din 2020 până în prezent, și „Gustul sănătății”, Look TV și Look Medica, 2017-2019), unde prepar rețete delicioase și nutritive, prin care corpul și ingredientele pe care ni le pune la dispoziție natura sunt onorate, adaptându-le totodată la ritmul alert al vieții tale.

Și pentru că uneori această călătorie către tine și ce contează cu adevărat poate deveni confuză și poate apărea tentația de a o abandona, eu pot fi pentru tine coechipierul care te susține și te îndeamnă să îți spui ori de câte ori este nevoie „Pot face asta!”.