In cautare de Mic Dejun PERFECT pentru o zi gloomy de toamna? Tocmai l-ai gasit! Budinca aceasta de chia cu dovleac, mar, vanilie si scortisoara este blendul perfect intre aromele tomnatice ale dovleacului copt, a marului cu scortisoara si a clasicii budinci de chia atat de hranitoare si energizanta.
Haideti sa va zic cum am ajuns la aceasta combinatie. Aveam din seara precedenta ramase 2 felii de dovleac copt, aveam pofta de ceva cu scortisoara, nu prea mai aveam fructe prin casa inafara de cateva mere, nu aveam chef de porridge-ul cel de multe dimineti, nici de clasicul lapte cu cereale, nu aveam nici timp de juicing. Si, punand pe masa ce aveam ca „materie prima,” mi-a venit ideea sa incerc sa le combin. Si de acolo pana la rezultatul final de succes au fost doar cele 7 minute cat mi-a luat sa le pregatesc.
Ingrediente:
1-2 felii dovleac
1/4 baton vanilie
1-2 curmale
2-3 linguri seminte chia
1 cana lapte cocos/migdale
1 mar
1/2 lingra scortisoara
cateva seminte de pin si dovleac
To do:
- 1-2 felii de dovleac copt, se taie cuburi, eventual le mai rumenesti/incalzesti putin pe plita
- 1 mar taiat felii si decojit + jumatate de ligura scortisoara + 1 curmala fara samburi => in blender, obtinem un piure (un gem raw)
- 2-3 linguri de fulgi de ovaz, se „calesc” pe plita impreuna cu putin din acel „gem” raw de mere si cateva seminte de pin sau dovleac, timp de 10-15 secunde – obtinem o granola perfecta, crunchy
- 2 linguri seminte de chia + o cana de lapte de cocos/migdale + 1/4 baton vanilie – se amesteca pana cand chia se hidrateaza bine si are textura de budinca
- iei un bol colorat, pui in el budinca de chia, apoi asezi dovleacul, piure-ul de mere, granola peste. Lasa-ti poftele si imaginatia sa se joace. 😉
TIP: daca vrei sa dai putina culoare de toamna budincii, poti mixa o parte din dovleac cu o parte din gemul raw de mar, si sa le amesteci cu budinca de chia. 😉
Si, voila, o combinatie poate ciudata de ingrediente, dar irezistbil de atractiva vizual si magnet pentru papilele gustative. Pinky promise!
Bon apetit!
[wdi_feed id=”1″]