Scrisoare către fetele mele

Anul acesta, cu ocazia zilei de 8 martie, invitată de revista The Woman, am scris o scrisoare pentru fetele mele pe care simt să o împărtășesc cu tine.

Draga Ava si Serena,

Întâi și întâi, MULȚUMESC.

Sufletelor voastre, care m-au ales să le fiu călăuză.

Inimilor voastre, care mă iubesc neîncetat și fără prejudecată.

Privirilor voastre, care mă fac să mă simt cea mai frumoasă în fiecare zi.

Îmbrățișărilor voastre, care îmi sunt pansament pentru suflet.

Scriind aceste rânduri, îmi dau seama că accept cu greu faptul că ați crescut, doar gândul că va veni clipa în care vă veți lua zborul de lângă mine trezește o furtună sufletească în mine. M-am autoeducat însă în acești ani să nu folosesc controlul, egoismul, propriile nevoi să vă stea în calea zborului și prefer să vă fiu ghid pentru incursiunea în lume și să accept că fiecare pasăre părăsește cuibul familiei la un moment dat. Iar faptul că știu și simt că legatura dintre noi este nelimitată de spațiu și timp îmi dă o forță nemărginită să învăț odată cu voi, să îmi curăț sufletul prin voi, să descopăr împreună cu voi părți din copilul meu interior ce nici nu știam că mai sunt acolo și să găsesc vindecare pentru orice rană. Sunt recunoscătoare. Vă sunt recunoscătoare pentru șansa să fiu sculptorul sufletelor și personalităților voastre, o șansă unică, ce vine cu o resursă energetică incredibilă!

Sunteți sufletele mele minunate, sursa mea de lumină! Și, vă rog, aveți grijă de aceste suflete ale voastre. Iubiți-vă pe voi înainte de orice. Și apoi cu toată inima și pe ceilalți. Iar pe oamenii nepotriviți nu-i lăsați să ajungă la sufletul vostru și să vă taie aripile. După fiecare moment în care simțiți nereușite, aerisiți camerele inimilor voastre și lăsați să iasă neliniștile pe fereastră și să intre lumina.

Fiți amabile și generoase. Pe măsură ce creșteți, veți vedea măștile diferite ale oamenilor, veți cunoaște oameni răi, egoiști, cu reacții și acțiuni inexplicabile sufletului. Vreau să fiți diferite, iubirile mele. Ați moștenit inima bună și generoasă a bunicii voastre, iscusința mentală a tatălui vostru și sinceritatea mea și vreau să fiți mândre de asta și să dați dovadă de aceste calități pe oriunde zburați.

Voi să fiți blânde. De fapt, să rămâneți blânde cu voi. Ascultați-i pe toți, însă faceți așa cum simțiti. Încredeți-vă în voi și în Univers, în puterea divină și asta vă va oferi instinctele și discernământul de care aveți nevoie pentru a face alegeri dificile și pentru a înfrunta lucruri grele în această viață.

Și aici vă va ajuta mereu și copilul vostru interior. Nu lăsați să moară copilul din interiorul vostru. Atâta timp cât aveți grijă de copilul din voi, vă garantez că veți găsi fericire și bucurie în viață.

Deci cultivați răbdarea cu voi înșivă, mai ales, dar și cu ceilalți. Așa veți zbura lin și veți avea timp să vedeți frumusețea în orice. Plus că drumul e de multe ori mai frumos decât punctul final al călătoriei, așa că nu vă grăbiți să ajungeți la destinație.

Aveți încredere în voi! Întotdeauna. Credeți în forțele proprii și încercați să nimiciți complexele pe măsură ce simțiți că au apărut. Nu treceți cu acest lucru. Odată adunate vă va fi greu să scăpați de ele și nu veți ști de unde să începeți.

Cultivați curiozitatea zi de zi! Învățați, studiați, căutați. Nu vă opriți nicicând din a descoperi și nu încetați din a vă pune întrebări. Acolo unde apar întrebări, vor fi și răspunsuri.

Munciți. La visele voastre, la relația cu voi, la propriii bani, pentru sănătatea voastră. Vă va fi, într-adevăr, mai ușor dacă există libertate financiară, așa că munciți și manifestați propria avere financiară, nu lăsați niciodată viața în mâinile altcuiva și nici nu așteptați să muncească altcineva pentru voi. Uneori nu va fi ușor, poate chiar va părea imposibil, însă să știți că ceea ce se obține greu, se pierde greu și satisfacția va fi înzecită.

Pe drumul spre toate acestea, fiți autentice! Nu uitați de unde ați plecat, nu încercați să păreți ceea ce nu sunteți, dar, pe de altă parte, nu scăpați din ochi nici destinația, căci visele se îndeplinesc pentru aceia care au setat intențiile foarte clar, muncesc înspre ele și rămân cu sufletul curat în drum spre.

Totuși, să vă mai și opriți din drum uneori, odihniți-vă, bucurați-vă de voi, de noi, de soare, de plajă, de munte, de cărți, de prieteni, de tot ce vă bucură sufletul. De tot ce vă oferă hrană pentru suflet, căci bucuria sinceră și reală va veni din aceste emoții și energii ale oamenilor pe care îi cunoașteți, ale locurilor prin care mergeți, ale trăirilor avute.

Zâmbiți! Să nu treacă o zi fără să căutați motive de a fii fericite și de a zâmbi sincer. Iar pentru asta, cultivați recunoștința, respirați adânc, iubiți cu patimă, glumiți cu viața și cochetați cu frumosul. Așa veți atrage restul.

Iar acum uitați tot ce v-am spus și trăiți așa cum simțiți. Orice alegere veți face, va fi cea corectă ce vă va duce spre destinația vieții voastre și știu că va fi fascinantă. De la mine să luați cu voi măcar iubirea fără margini… și pe mine fizic, măcar din când în când.

Vă iubesc!

Mama