Budincă de zmeură cu chia

Mereu în căutare de gusturi și combinații noi, ieri am găsit combinația care va deveni pentru mine vedeta verii în materie de desert. O gustare ca o mini-explozie solară, care te luminează pe dinăuntru și dinafară, deopotrivă. Zmeura dulce-acrișoară e profund parfumată și intensificată de aciditatea citrică a lămâii verzi.

 

Ingrediente:

  • 200 ml lapte de migdale
    (făcut din 200 ml apă + 2 lg de migdale)
  • 3 lg miere
  • 200 g zmeură
  • 4 lg de semințe de chia
  • 1 lg tărâțe de psyllium
  • puțină sare de mare

      * cantități pentru 2 porții

Cum procedăm:

  1. Facem întâi laptele de migdale. Punem în blender apa și migdalele și îl punem în funcțiune pentru cca. 10-20 secunde.
  2. Adăugăm mierea, sarea și zmeura și mai pornim blenderul înca 10 –20 secunde.
  3. Punem amestecul rezultat într-un bol, punem peste el semințele de chia și tărâțele de psyllium.
  4. Omogenizăm și lăsăm semințele și tărâțele să absoarbă lichidul.
  5. Omogenizăm din nou după cca. 10 minute.
  6. Punem în două boluri și servim ca desert, sau chiar ca mic dejun.

Poftă mare de tot! ♥

Lasă un răspuns