Mereu în căutare de gusturi și combinații noi, ieri am găsit combinația care va deveni pentru mine vedeta verii în materie de desert. O gustare ca o mini-explozie solară, care te luminează pe dinăuntru și dinafară, deopotrivă. Zmeura dulce-acrișoară e profund parfumată și intensificată de aciditatea citrică a lămâii verzi.
Ingrediente:
- 200 ml lapte de migdale
(făcut din 200 ml apă + 2 lg de migdale) - 3 lg miere
- 200 g zmeură
- 4 lg de semințe de chia
- 1 lg tărâțe de psyllium
- puțină sare de mare
* cantități pentru 2 porții
Cum procedăm:
- Facem întâi laptele de migdale. Punem în blender apa și migdalele și îl punem în funcțiune pentru cca. 10-20 secunde.
- Adăugăm mierea, sarea și zmeura și mai pornim blenderul înca 10 –20 secunde.
- Punem amestecul rezultat într-un bol, punem peste el semințele de chia și tărâțele de psyllium.
- Omogenizăm și lăsăm semințele și tărâțele să absoarbă lichidul.
- Omogenizăm din nou după cca. 10 minute.
- Punem în două boluri și servim ca desert, sau chiar ca mic dejun.
Poftă mare de tot! ♥