Am întâlnit această rețetă intr-o dimineață când eram în mare grabă și căutam o rețetă rapidă, dar totuși hrănitoare, de mic dejun, pentru toată familia. Și-am găsit-o pe un blog culinar românesc, și-am s-o împărtășesc, că e prea yammi să n-o fac. ♣
Ingrediente
- 350 gr mazăre fiartă
- 25 ml ulei de masline extravirgin
- 1 morcov fiert
- 1 cățel usturoi (opțional)
- sare, piper după gust
- ¼ linguriță garam masala (amestec indian de condimente)
- ½ linguriță boia (sau 1 linguriță pastă de ardei)
- 1 lingură pastă de roșii
- verdețuri uscate, după gust (cimbru, busuioc, oregano, rozmarin etc.)
- 30 ml supă de legume/apă
Ce poți face cu acest pate de mazăre uscată, sau cum să îl combini:
- îl așezi într-un sac a poche și decorezi crackers cu el, ori bucățele de pâine prăjită (ii adaugi apoi o frunzuliță de pătrunjel, cubulețe de legume colorate)
- îl folosești cald pe post de sos (dip) pentru bastonașe de legume proaspete (castraveți, morcov, țelină, etc.–pentru asta va trebui să adaugi mai mult lichid în rețetă)
- îl folosești ca pastă tartinabilă în sandvișuri sănătoase, ori wrapps (în lipii)
- îl servești călduț ca fel principal/garnitură
Bon apetit! Mie deja mi-e gura apă! ♥
P.S. Credit foto și rețetă – www.retetelemeledragi.com. Cu mulțumiri pentru idee!