Pate de mazăre uscată

Am întâlnit această rețetă intr-o dimineață când eram în mare grabă și căutam o rețetă rapidă, dar totuși hrănitoare, de mic dejun, pentru toată familia. Și-am găsit-o pe un blog culinar românesc, și-am s-o împărtășesc, că e prea yammi să n-o fac. ♣

Ingrediente
  • 350 gr mazăre fiartă
  • 25 ml ulei de masline extravirgin
  • 1 morcov fiert
  • 1 cățel usturoi (opțional)
  • sare, piper după gust
  • ¼ linguriță garam masala (amestec indian de condimente)
  • ½ linguriță boia (sau 1 linguriță pastă de ardei)
  • 1 lingură pastă de roșii
  • verdețuri uscate, după gust (cimbru, busuioc, oregano, rozmarin etc.)
  • 30 ml supă de legume/apă

Ce poți face cu acest pate de mazăre uscată, sau cum să îl combini:

  • îl așezi într-un sac a poche și decorezi crackers cu el, ori bucățele de pâine prăjită (ii adaugi apoi o frunzuliță de pătrunjel, cubulețe de legume colorate)
  • îl folosești cald pe post de sos (dip) pentru bastonașe de legume proaspete (castraveți, morcov, țelină, etc.–pentru asta va trebui să adaugi mai mult lichid în rețetă)
  • îl folosești ca pastă tartinabilă în sandvișuri sănătoase, ori wrapps (în lipii)
  • îl servești călduț ca fel principal/garnitură

 

Bon apetit! Mie deja mi-e gura apă! ♥

 

P.S. Credit foto și rețetă – www.retetelemeledragi.com. Cu mulțumiri pentru idee!

 

Lasă un răspuns