5 tipuri de alimente pe care să le ai zilnic în farfurie

Pana să devi vegan, este extrem de greu să îti imaginezi ce abundență de alimente, mâncăruri și combinații posibile există și pot fi integrate în acest stil de viață. Pot să treacă săptămâni (sau chiar luni!) fără să fi nevoit să repeți un fel de mâncare măcar o dată, odată ce iți pui sucurile creative în mișcare! Acestea fiind spuse, există 5 tipuri de alimente pe care am grijă să le mănânc zilnic.

1. LĂMÂIE și LIME
Iubesc lămâia și lime-ul! Ele pot adăuga un plus de aromă în orice, și pot chiar să funcționeze ca înlocuitor al sării în multe feluri de mâncare. Alcalinizează, ceea ce înseamnă că ajută la echilibrarea acizilor din corpul nostru. Sunt, de asemenea, minunate pentru sistemul digestiv, detoxifiere și pierdere în greutate și sunt pline de vitamina C!

2. FRUCT
Fructul este masa perfectă! Este rapid, dulce, delicios, bogat în apă și fibră, și carbohidratul perfect. Nu îți face griji cu privire la conținutul său de zahăr, deoarece zahărul din fructe este complet diferit de zahărul de masă prelucrat. Fructele proaspete sunt cele mai bune, insa si fructele congelate sunt excelente pentru tine!

3. VERDEȚURI/FRUNZE VERZI
Uneori mănânc o tonă de verdeață și câteodată mai puțin, dar mănânc ceva verde în fiecare zi, indiferent ce. Sunt minunate în salate și în smoothies, deopotrivă! Acestea sunt alimentele cu cel mai mare număr de minerale și sunt de asemenea bogate în acizi grași omega 3. Alege orice găsești verde în sezon pentru cea mai bună aromă și pentru nutrienți de calitate!

4.GRĂSIMI SĂNĂTOASE
Grasimile sănătoase includ avocado, nuci și semințe. Pentru mine avocado, migdalele și caju sunt favoritele! Am auzit cu toții că grăsimile sunt rele pentru noi, dar adevărul este că grăsimile sănătoase (ca cele pe care le vei găsi în aceste alimente) sunt incredibil de importante pentru corpul tău. Obținerea de grăsimi din alimente întregi, în loc de alimente prelucrate, cum ar fi uleiuri, este o modalitate foarte bună de a-ți ajuta creierul sa functioneze optim.

5. AMIDON (atenție ce fel de)
Alegerile mele sunt cartofii dulci, dar alte opțiuni pot fi orezul brun, fasolea și quinoa. Când le pregătești, asigură-te că le procesezi cât mai puțin posibil și eviți să adaugi uleiuri sau prea multă sare. Aceste amidonuri sunt bogate în fibre, cu conținut scăzut de grăsimi și ușor de digerat.


O mare parte din rețetele mele utilizează una sau mai multe din cele cinci alimente de top! Acum că ai lista mea cu cele cinci alimente pe care le mănânc zilnic, e rândul tău! Ce zici de tine – care sunt primele cinci alimente pe care le consumi in fiecare zi? Se încadrează în aceste categorii sau sunt complet diferite?

Patricia ❤

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *