Broccoli, Conopida și sosul Tahini

Nu am crezut vreodată că voi iubi broccoli-ul atât de mult cum îl iubesc azi! Îl apreciez fiindcă știu că face bine. Mult bine!

În plus, e un aliment sănătos și ne oferă mari beneficii. Curăță intestinele, reglează tranzitul intestinal, alcalinizează organismul, protejează împotriva mai multor forme de cancer, arde grăsimile din organism, inclusiv cele de pe ficat și inimă.

Broccoli-ul chiar este miraculos ❤

Ce ai nevoie:

1 căpățână de broccoli

1 căpățână conopidă

5 linguri de tahini

zeama unei jumătăți de lămâie

ulei de măsline sau cocos

busuioc

oregano

cimbru

sare de salină sau sare de mare

fulgi drojdie inactivă


Cum procedezi:

Într-o oală cu apă fierbinte punem broccoli și conopida taiate buchețele. Lăsăm să se înmoaie cam 2-3 minute. Scoatem broccoli-ul și conopida afară și apoi sotăm 1 minut într-o tigaie cu ulei cocos, oregano, cimbru, busuioc, sare. Vrem doar să se întretaie aromele, să se combine cu verdețurile aromatice și cu sarea. Toate aromele se vor combina și vor rămâne în broccoli și conopidă.

Pe lângă asta, luăm 5 linguri de tahini și le frecăm cu puțină apă (10 linguri aproximativ), zeama de lămâie, sare, fulgi de peperoncino (ardei iute uscat) și fulgi de drojdie inactivă.

Apoi, pasta de susan (tahini) se amestecă bine cu apă și cu zeama de lămâie până când rezultă un sos alb subțire. Legumele înăbușite se pun lângă sos și apoi presărăm fulgi de peperoncino dacă mai dorim.

Și gata! Le poti servi ca atare, de preferat fără paine sau alte nebunii care câștigă la numărul de calorii. Sunt o cină delicioasă și hrănitoare, suplinitoare de muuulte vitamine și nutrienți.

 

Lasă un răspuns